ازدواج در جوامع و فرهنگ های مختلف
همچنین ریشه استفاده انگشتر و حلقه نامزدی به یونانی ها بر می گردد، یونانی ها ادعا کردند که در انگشت حلقه در سمت چپ رگ وجود دارد. گفته می شد که این رگ یک رگ عاشقی است و تا قلب بالا می رود. با این حال، اگرچه امروزه ثابت شده است که هیچ رگی وجود ندارد که مخصوص انگشت حلقه باشد. همچنین در اسطوره های باستان خدای عشق و جنون و دیوانگی همان تمثیل قلب تیر خورده را دارند که روایت جالبی دارد.
ازدواج در جوامع و فرهنگ های مختلف و همچنین اهنگ های شاد عروسی به زبان های مختلف در نقاط دنیا
ازدواج توسط جوامع به طرق مختلفی درک و اجرا می شد. در اینجا توضیح مختصری در برخی جوامع وجود دارد:
چین:
معمولاً چینی ها به مراسم سنتی پایبند هستند و خانواده ها نقش اساسی در این مراسم دارند و جوانان را تشویق به ازدواج می کنند. آنها در بعضی مراسم ها عقاید خاص و عجیبی دارند، مانند گریه کردن عروس یک ماه قبل از عروسی که نشانه ای از شادی او برای مراسم عروسی اش می باشد که البته در خانواده های مدرن کمتر به آن پایبند هستند. همچنین به رنگ قرمز که نشانه عشق است در مراسم عروسی توجه ویژه دارند.
هند:
در خانواده های سنتی معمولاً پدر عروس برای دخترش یک داماد انتخاب می کند اگرچه در خانواده های مدرن تر این انتخاب توسط خود عروس و داماد صورت می گیرد. سپس مراسم عروسی شکل می گیرد و استفاده از زردچوبه و زدن آن به صورت عروس و داماد برای آنها خوش یمن است همچنین عروس هنگام ورود به خانه داماد طی مراسمی پای خود را به کوزه برنجی می زند تا بریزد که این را نشانه برکت و خوشبختی برای عروس می دانند.
ایران:
در دوره های باستانی و هخامنشی، داماد با ساز و آواز به خانه عروس می رفت تا او را به خانه خود ببرد. و زن و مرد تحت عناوین مختلفی ازدواج می کردند، مانند پادشاه زن، چاکر زن، ایوک زن، دسر زن و خود سر زن که هر کدام به جهت خاصی استفاده می شد مثلاً اگر زن بیوه مجدد ازدواج می کرد این ازدواج چاکر زن نام داشت.
مصر باستان:
اندوگامی در مصر باستان انجام می شد یعنی با محارم خود ازدواج می کردند. فراعنه به خاطر تاج و تخت با خواهرانشان ازدواج می کردند.
یونان باستان:
در یونان باستان عشق پس از ازدواج شروع می شود. داماد برای مادر شوهر خود هدایایی می خرید و پدر عروس جهیزیه را تهیه می کرد.
تاریخچه عروسی در جهان
تاریخچه ساقدوش
تاریخچه ساقدوش به زمانی بر می گردد که در برخی از قبایل برای ازدواج دختری را انتخاب می کردند و داماد باید این دختر یا عروس خانم را می دزدید. برای اینکه بتواند این کار را راحت انجام دهد افرادی از قبیله خود یا دوست و آشنا را همراه با خود برای دزدی می برد که امروزه به ساقدوش داماد یا شاه بالا معروف است. همچنین برای ساقدوش عروس خانم بعضی از جوامع معتقد بودند اگر افرادی همراه او باشند، از شر شیاطین به دور خواهد بود. امروزه برای اینکه عکس های زیباتری با ساق دوش ها با لباس مشترک داشته باشند، عروس و داماد چند ساق دوش را برای مراسم عروسی خود انتخاب می کنند.